Lanzarote Apartments

Het noorden – stranden – huurwagen – klimaat

Lanzarote HaríaHet noorden van Lanzarote

Onze vakantiehuizen en vakantiewoningen bevinden zich in rustige omgeving in het noorden van Lanzarote binnen de gemeente Haría. Het noorden bekoort door zijn oorspronkelijke natuur en het sobere bijzondere landschap.

De zee, bezienswaardigheden, strand en sportfaciliteiten zijn met de auto in korte tijd te bereiken.

Massa-tourisme is hier nog een vreemd woord. Het leven gaat nog zijn rustige gang.

Bezienswaardigheden

In het noorden bevinden zich markante creatie’s van de beroemde inheemse architekt César Manrique:

  • Het complex van lavagrotten “Jameos del Agua“ en “Cuevas de los Verdes“,
  • het meest noordelijke uitzichtpunkt “Mirador del Rio”,
  • de kaktustuin “Jardín de Cáctus”.

Stranden in het noorden

Uw kunt heerlijke tochten en wandelingen ondernemen, b.v. naar het prachtig onderhouden zandstrand van het dorp Arrieta, waar ook goede visrestaurants zijn die aanbevolen kunnen worden (“El Amanecer”).

Kleine, beschermde, niet overlopen baaitjes met fijn wit zand bevinden zich verder naar noorden in richting Órzola.

Famara, Playa de Famara: met zijn lengte van vijf kilometer het langste strand van Lanzarote. Super mooi maar de stroming is erg gevaarlijk.

Órzola, Playa de la Cantería: zeer idyllisch strand maar voor zwemmers levensgevaarlijk.


Huurwagen

Hoewel er een bushalte is op 1-5 minuten loopafstand vanuit alle vakantiehuizen, adviseren wij een auto te huren. Regionale en internationale bedrijven met loket in de aankomsthal van het vliegveld:

> Airport Lanzarote – rent-a-car desks

Regionale bedrijf met een betrouwbare ‘airport-service’ en goede reputatie:

> Plus Car


Klimaat

Lanzarote heeft een heerlijk zacht klimaat met dagtemperaturen tussen 24-30°C in de zomer en 17-23°C in de winter. De gematigde temperaturen en bijzonder schone en bijna pollenvrije lucht met licht zoutgehalte en gematigde vochtigheidsgraad maken Lanzarote het hele jaar tot een bestemming die uw gezondheid goed zal doen.

Vooral in het voorjaar tot in de zomer kan er veel wind staan. Daarom is Lanzarote voor surfers één van de populairste bestemmingen binnen Europa.

Winter: Passaatwolken drijven vaak voorbij, maar de lucht is nooit geheel bewolkt, zodat de warme zonnestralen altijd voldoende kans krijgen. Het regent er zelden, maar er kan af en toe een flinke stortbui vallen.

climate-lanzarote

Calima

Het kan erg warm worden op Lanzarote als een luchtstroom warme lucht uit de Sahara meeneemt naar de Canarische Eilanden – bekend als “calima” – met woestijnzand er in en temperaturen tot zo’n veertig graden.

De kans dat het gebeurt is niet groot, maar is wel aanwezig.

Het erg gereduceerde percentage luchtvochtigheid en de wazige lucht verhogen dan ook het beklemmend gevoel dat vooral mensen met ademhalingsproblemen als uiterst onaangenaam ervaren.